Williams och Monnin till final i Midsummer Match Cup

Finalen i Midsummer Match Cup blir ett toppmöte mellan världsettan Ian Williams (Team GAC Pindar) och världstvåan Eric Monnin. Team Lucy Macgregor och (GBR) och Nicolai Sehested möts i match om tredjepris och allting avgörs på Skärhamn makalösa seglingsarena från klockan 13.30.

Semifinalerna avgjordes i frisk västlig vind i bäst av tre matcher. Ian Williams vann semifinalen i det brittiska derbyt mot Lucy Macgregor efter två täta matcher. I det andra mötet hade Macgregor ledningen från start men Williams hittade mer fart på den första undanvinden och gick om.
– Det är såklart fantastiskt att nå final första gången vi är här i Skärhamn. Lagarbetet börjar bli riktigt bra nu, speciellt när vinden ökar som den gör nu och vi ser fram emot en spännande final, säger Ian Williams.

Nicolai Sehested kvitterade sin semifinal mot Eric Monnin och Capvis Swiss Match Race Team efter att det schweiziska laget fick ett straff i en tuff duell på sista sträckan till målet. I den tredje och avgörande matchen tog Monnin kommandot på första varvet och Sehested kunde aldrig komma tillräckligt nära för att utmana.

Resultat semifinaler 28 juni – Midsummer Match Cup 2019:

Ian Williams, Team GAC Pindar (GBR) 2
Lucy Macgregor, Team Macgregor (GBR) 0

Eric Monnin, Capvis Swiss Match Race Team (SUI) 2
Nicolai Sehested, Gringo Sailing Team (DEN) 1

Finalteamen i Midsummer Match Cup 2019

Capvis Swiss Match Race Team
Eric Monnin
Livia Näf
Julia Falxa
Lauranne Mettraux

Team GAC Pindar (GBR)
Ian Williams
Hannah Diamond
Gerry Mitchell
Sara Stone

Teamen i match om tredjepris Midsummer Match Cup 2019

Gringo Sailing Team (DEN)
Nicolai Sehested
Martine Grael
Kahena Kunze
Peter Wibroe

Team Macgregor (GBR)
Lucy Macgregor
Rosie Watkins
Duncan Yeabsley
Ollie Spensley-Corfield