Välgörenhetssegling till förmån för Mercy Ships

Idag avgörs Mercy Ships Race, en segling där celebriteter stiger ombord på tävlingsbåtarna som används i Midsummer Match Cup för att kappsegla mot varandra. Till sin hjälp har de proffsseglarna som deltar i tävlingen och syftet är att skapa Mercy Ships viktiga arbete.

Mercy Ships Race startar klockan 13.00 – 14.00 på tävlingsarenan och bland kändisarna som deltar finns friidrottaren Erica Johansson, seglarlegendaren Pelle Peterson, radioprofilerna Ingemar Allén och Peter Sandholt och musikalartisten Cilla Winkfield.

Syftet med kändisseglingen är att skapa uppmärksamhet kring Mercy Ships. Mercy Ships äger och driver världens största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy, och erbjuder gratis sjukvård till de fattigaste människorna i världen, samt bistår nationer att bygga upp sin egen sjukvårdvårskapacitet och hållbar utveckling genom utbildning. Ombord erbjuds operationer, tandvård och kvalificerad sjukvård som förvandlar en människas liv från onödigt lidande till hälsa och hopp.

Mercy Ships har besökt nära 600 hamnar i mer än 70 länder och hjälpt över 2,5 miljoner människor. Omkring 1 000 volontärer från cirka 40 olika nationer bistår arbetet varje år.

För välgörenhetsorganisationen Mercy Ships finns det en nära anknytning till den marina sektorn och många av deras samarbetspartners är verksamma i branschen. Under Midsummer Match Cup kommer Mercy Ships få tillfälle att belysa det livsviktiga och livsavgörande arbete som bedrivs ombord på sjukhusfartyget Africa Mercy. En verksamhet helt baserad på volontärers insatser att bistå världens fattigaste och mest utsatta människor med kvalificerad vård.

För mer information se: www.mercyships.se