Skärhamn & Regionen

Skärhamn & Regionen

“Bohuslän är en magisk plats: havet, klipporna och de salta baden. Ängar, hagar och en otroligt vacker natur. Småskalighet, det genuina och att få uppleva lugnet - det är medicin för själen.”

Birgitta Adolfsson

Ordförande Turistrådet Västsverige

Ta sig hit

Åka båt

Under tävlingen kommer det att gå en båt mellan Norra och Södra hamnen.

Kollektivtrafik

Parkering

Var kan man parkera?

Det kommer under eventet att finnas offentlig parkering

Shuttle Service

Det kommer att gå bussar mellan Race Village och de olika parkeringsplatserna.

Äta

Screenshot 2019-02-25 at 11.23.10

Official Partner

Salt & Sills restaurang har ett av västkustens absolut bästa lägen med en nästan overklig närhet till havet - ett föränderligt skådespel under året.

Här njuter ni av fisk, skaldjur och specialitéerna "Sillplankan” och "Klädesholmaren" som bidragit starkt till skärgårdskrogens internationella erkännande och lyft sillen som matuppevelse. Menyn  präglas av lokala råvaror från kust och hav.

 

filename-matsal-jpg-thumbnail0

Vatten Restaurang & Kafé

Till Vatten kan du komma för att mätta magen eller släcka törsten – året om. Favoritråvarorna är fisk och skaldjuren, vilket är naturligt eftersom restaurangen är belägen mitt i den Bohuslänska skärgården. Här finns också alternativ  för dig som föredrar kött, eller hellre äter vegetariskt.

direkt-vid-skageracks

Till Port Sud kommer du antingen till fots, cyklande eller med bil. Eller varför inte med båten som du lägger till vid bryggan, precis vid vår uteservering? Kombinera gärna ditt besök med att avnjuta konst i världsklass på Nordiska Akvarellmuseet.

Menyn är framförallt inspirerad av Västkusten med sina fräscha råvaror från såväl land som hav och av södra Frankrike med sina Provencalska smaker, dofter och avspända atmosfär

harlig-skargardsmiljo

Restaurangen som är döpt efter den välbekanta fyren serverar det bästa havet och västkusten har att erbjuda.

andreenstapas

Andreens Tapas

Hos Andrens serveras smårätter inspirerade av det spanska köket. Tapasbaren som ligger i en gammal sjöbod mitt i hamnen har en mysig och familjär atmosfär.

20140712_150518

Sugen på glass? Hos Fem Knop kan du välja på över 55 smaker. Behöver du mat innan du går på efterrätten så finns det också!

bergabo-hotell

Till Bergabo kommer du för att äta och dricka gott. Råvaror väljs ut med omsorg från lokala gårdar och odlingar. Fisk och skaldjur är givet val, då restaurangen är belägen vid havet. Kom till Bergabo och få paletten att dansa av njutning.

download (1)

Haddocks & Tapasbodegan

Fler ställen att äta och dricka på!

Where to live

stenungsbaden

Official Hotel

Stenungsbaden, beläget på Stenungsön, har allt du behöver och lite till; förtöj båten, njut av en massage i spat eller ät en middag med utsikt - här finns allt!

Salt_&_Sills_flytande_hotell

Här bor du i vackra rum inspirerade av den skandinaviska minimalismen, många med egen badbrygga - perfekt för ett uppfriskade morgondopp.

2015-09-21_17_05_27

Detta hotell beläget i hjärtat av Skärhamn, ligger bara några få minuters promenad från Race Village, har 12 rum, alla med sin egen unika 50-talsinspirerade inredning. Hotellet har även en restaurang för den hungrige.

home2

Björholmens Marina

Sov djupt i Stigfjordens naturreservat och ta in av den magiska atmosfären. Vakna upp utvilad och njut av utsikten när du äter frukost. Dåtidens charm möter moderna bekvämligheter och skapar en behaglig och mysig upplevelse.

bergabo-hotell

Byggt 1898 som sommarbostad åt dåvarande härads-hövdingen Ossian Rygård, är Bergabo, beläget i Rönnäng, idag det största hotellet på Tjörn med 115 sängar fördelat på hotellrum, lägenheter och vandrarhem.

P1040551-1024x768

Här finns salta bad och vackra bohuslänska klippor inom gångavstånd. Hav & Logi har boende i olika pris- och standardklasser. Välj ett enklare boende på vandrarhemmet eller ett kvalitativt boende med hög standard i de rymliga familjehusen.

villa-graskar

Ett boende som bäst beskrivs som ett bekvämt och intimt kusthotell. Bo i ljusa, trevliga rum bara fem meter från vattnet och bryggan. För de som vill ha ett mer personligt boende är Villa Port Sud ett perfekt alternativ. Hotellet präglas av personligt bemötande och närheten till havet.

Upplev

"Missa inte Akvarellmuseet och hamnen, men ta också en promenad i samhället till torget med sina trevliga butiker, caféer och lekplatsen. Strosa sedan vidare till vår fina badplats Tubbeviken och slappna av i den nybyggda bastun och förgyll det hela med ett bad i det salta havet."  Birgitta Adolfsson 

Nordiska Akvarellmuseet

Till Nordiska Akvarellmuseet kan du komma för att se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag, avnjuta en konsert och äta vällagad mat.

Känner du dig kreativ? Varför inte slå dig ner i vår öppna verkstad för att måla en stund.

Besök skärgården

P1040170

Dyrön

Lilla Brattön

Härön

Åstol

Tjörnekalv

Händer just nu

Är du nyfiken på vad som händer i regionen förutom segling? Hitta lokala event i och runt omkring Skärhamn!

Kontakta oss

Brandspot / Midsummer Match Cup
Birger Jarlsgatan 18
114 34 Stockholm
info@brandspot.com

Följ oss

Media

info@brandspot.com
Ansök om ackreditering