Pelle P officiell klädleverantör till Midsummer Match Cup

Pelle P blir officiell klädleverantör och båtpartner till Midsummer Match Cup, världens första internationella matchracing-regatta för mixteam som seglas i Skärhamn 25-29 juni.

Midsummer Match Cup är ett evenemang som bryter ny mark på flera sätt. För första gången arrangeras ett stort internationellt seglingsevenemang i Skärhamn. Det är också premiär för ett nytt koncept med enbart mixade besättningar.

Pelle P har en självklar plats i svensk seglingshistoria tack vare Pelle Pettersons framgångsrika karriär som kappseglare och båtkonstruktör. Klädvarumärket har också varit engagerade i flera stora evenemang, bland annat som partner till det svenska laget Artemis Racings kampanjer i America’s Cup. Engagemanget i Midsummer Match Cup består av att leverera kläder till funktionärer och andra som jobbar med evenemanget. De är också båtpartner vilket betyder exponering för varumärket på en av tävlingsbåtarna.

– Vi vill bidra till att utveckla sporten genom våra produkter och i de sammanhang de används. Midsummer Match Cup är med mixade besättningar ett nyskapande evenemang i seglingssporten som utmanar normerna samtidigt som man tar vara på den marina traditionen som finns i Skärhamn, därför passar det oss bra, säger Cecilia Petersson, CEO på Pelle P.

Midsummer Match Cup seglas 25-29 juni på Hamnefjorden precis vid hamninloppet till Skärhamn. I startfältet finns flera topprankade seglare på både dam- och herrsidan.
– Vi bygger nu ett unikt evenemang som kan bli en uppskattad del av kalendern i Skärhamn i flera år framöver. Med Pelle P som partner till Midsummer Match Cup får vi inte bara snygga och bra kläder utan lockar också ett stort intresse bland seglingsfans, säger Jan Torstenson, projektledare för Midsummer Match Cup.