Möt en av initiativtagarna

Stenungsundsbon Johnie Berntsson är initiativtagare till Midsummer Match Cup och har en rad fina meriter inom matchracing. Han ser fram emot att ge sig in i en internationell regatta på vattnet där han själv lärde sig segla.

“De senaste åren när jag seglat förbi och tittat in mot Skärhamn har jag fått en skön känsla, det känns som att komma hem. Nu ska min lilla pöl, där jag lärde mig segla, bli en arena för en internationell regatta med seglare i världsklass. Det ser jag verkligen fram emot”, säger han.

Varför är evenemanget viktigt för dig?

“Jag har seglat matchracing i 20 år. Nu introduceras ett nytt koncept med mixade besättningar, på en ny spännande arena och självklart är det något som ger mycket energi. Evenemanget är viktigt för seglingen måste förnyas. Vi håller på med en sport där tjejer och killar enkelt kan tävla mot varandra och det har testats i andra klasser. Nu har vi en regatta bara för mixlag och jag tror att timingen är helt rätt för det. Om publiken och sponsorer tycker att det är en bra tävlingsform, då är konceptet här för att stanna, då är det framtiden!”