BMW/Bilia Group Partner till Midsummer Match Cup

Som Partner till Midsummer Match Cup visar BMW/Bilia Group inte bara upp sina senaste bilmodeller i Skärhamn. Bilar tillverkade av bamburör, plastflaskor och kolfiber används för evenemangets transporter.

BMW/Bilia Group är officiell partner till Midsummer Match Cup, ett nytt unikt seglingsevenemang i Skärhamn 25-29 juni. Då kommer eliten inom matchracing till västkusten för att göra upp i den första stora internationella matchracingtävlingen i världen där samtliga team är mixade. Det innebär spännande segling på havet och en folkfest på land.

– Sol, vind och vatten driver våra produktionsanläggningar, därför passar Midsummer Match Cup perfekt som ett internationellt seglingsevenemang på sommaren i Skärhamn. Vi har presenterat flera nya bilmodeller under året och kommer att visa upp dem på plats under evenemanget, säger Jonas Carlsson Dahlman, Försäljningschef på Bilia Group.

Engagemanget från Bilia Group går inte bara ut på att de ska visa upp sina nya bilmodeller. Att anordna ett evenemang i Skärhamn kräver en del logistik och där får Midsummer Match Cup hjälp med en flotta av unika bilar.

– Vi förser evenemangsorganisationen med bilar som används för att transportera bland annat seglare som deltar i tävlingen. Då används BMW i3 som är en av de bästa bilarna på marknaden för miljön och som är byggd av bamburör, återvunna plastflaskor och kolfiber, säger Jonas Carlsson Dahlman.

Midsummer Match Cup lockar världens bästa seglare med ett nytt koncept där alla team är mixade med både herrar och damer ombord. Dessutom är det första gången en internationell matchracingtävling avgörs i Skärhamn som har en unik seglingsarena nära land.